Skvelá chuťovka ako stvorená na pohodový večer strávený pri dobrom filme alebo v spoločnosti priateľov. Ideálna je tiež ako slaná alternatíva ku klasickému pečivu, ktoré správne dochutí každú párty či záhradnú grilovačku.
Potrebujeme:
2 šálky hladkej múky
1 lyžičku sušeného droždia
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
Štipku soli
1 lyžicu olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3/4 šálky piva izbovej teploty
3 lyžice masla
2 strúčiky cesnaku
30 g nastrúhaného syra (parmezánu)
120 g mozzarelly
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame múku s droždím, práškovým cukrom, olejom a pivom. Rukou vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme cca 1 hodinu odpočívať na teplom mieste.
Rúru nastavíme na teplotu 220 stupňov.
Vykysnuté cesto vyformujeme do tvaru kruhu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cca 15 minút podkysnúť. V menšej miske zmiešame pretlačený cesnak s rozpusteným maslom a potrieme pripravené cesto.
Pečieme 10 minút, alebo kým povrch cesta nie je zlatistý. Cesto vyberieme, posypeme syrom a dáme ešte na chvíľu do rúry, kým sa syr nerozpustí.
Necháme vychladnúť, nakrájame na paličky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: laurenslatest