Rýchlo zaženú hlad a sú naozaj výborné. Domáce sušienky s ľanovými semienkami, najlepšie krekry, aké som kedy robila pre našu rodinu. Míňajú sa naozaj bleskovou rýchlosťou a pokojne ich môžete upiecť aj zo špaldovej múky. A čo je najlepšie? Cesto v chladničke vydrží aj 2 mesiace!
Potrebujeme:
135 g hladká múka
25 g cukor kryštál
1 lyžička soli
2 lyžice ľanového semienka
50 ml oleja (alebo masti)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml voda
Postup:
Zmiešajte múku s cukrom a ľanovým semienkom. Premiešajte vodu s olejom (alebo masťou), preložte na plameň, priveďte k varu a ihneď nalejte do nádoby so suchou zmesou. Pomocou varešky rýchlo zamieste cesto, nechajte ho 15 minút odležať. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 mm, nakrájajte na malé štvorce. Preložte sušienky na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte asi 10 minút (do zhnednutia) pri 200 stupňoch.
Nechajte vychladnúť a môžete chrumkať. Cesto, ktoré neminiete vydrží v mrazničke aj 2 mesiace.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom