Ak chcete na jeseň skutočnú bombu pre vaše zdravie, potom jednoznačne siahnite po červenej repe. Je plná vitamínov, živín a navyše, ak viete, ako ju správne pripraviť, zachová si všetky živiny a cenné látky. Táto marináda jej dodá úžasnú chuť a je pritom celkom jednoduchá.
Potrebujeme:
500 g očistenej červenej repy (ideálne menšie kúsky)
5-7 strúčikov cesnaku – pretlačeného
hrsť čerstvej majoránky
soľ, mleté čierne korenie
10 lyžíc octu balsamico
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 lyžíc olivového oleja
Postup:
Nachystáme si plech s vyššími okrajmi, vystelieme ho alobalom tak, aby konce prečnievali cez okraje. Repu potrieme pripravenou marinádou a potom alobal preložíme cez povrch plechu tak, aby sme obsah akoby uzatvorili. V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 1 hodinu, kým cvikla nezmäkne. Môžete ju servírovať priamo z alobalu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cakecrumbsbeachsand