Veľmi chutné jedno pre celú rodinu. Skvelý tip na večeru, alebo vynikajúci obed.
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehenných rezňov
4 cibule
Soľ
Čierne korenie
50 ml vínneho octu 9%
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 zemiakov
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky. Preložíme do misky a zmiešame so soľou, korením, krájanou cibuľkou a octom. Necháme v chladničke marinovať 1-2 hodiny.
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Marinované mäso vyberieme napichujeme na drevené špajle striedavo s cibuľou.
Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň plátky zemiakov. Na zemiaky uložíme špízy. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 200 stupňov pečieme približne 30 minút, alebo kým zemiaky a mäso nie sú dostatočne upečené. Počas pečenie môžeme ražniči obrátiť, aby sa sa opieklo dochrumkava zo všetkých strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok