Hranolky sú obľúbená príloha, ktorá však nášmu zdraviu ani v najmenšom neprospieva. Od problémov s hmotnosťou až po vysoký cholesterol a tráviace ťažkosti – to všetko môžu mať tieto chrumkavé zemiakové paličky na svedomí.
Ak patríte medzi ľudí, ktorí síce poznajú riziká konzumácie vyprážaných pokrmov, avšak z času na čas si ich jednoducho neviete odoprieť, máme pre vás vynikajúcu alternatívu – zdravé hranolky. Sú úžasne chutné, chrumkavé a kedže sa pripravujú v rúre, nemusíte sa báť prepálené oleja či iných karcinogénov. Vyskúšajte ich aj vy a po nezdravej pochúťke z fastfoodu už viac nesiahnete.
Potrebujeme:
2 cukety
¼ šálky parmezánu strúhaného najemno
1/4 šálky hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku strúhanky
Soľ, sušenú bazalku, prípadne iné korenie podľa chuti
1 vajce
Postup:
Rúru nastavíme na 210 stupňov. Cuketu umyjeme a nakrájame na prúžky podobne ako klasické hranolky.
Cuketové pásiky obalíme v hladkej múke (alebo jednoducho dáme spolu s múkou do uzatvárateľného vrecka a pretrepeme).
Syr a strúhanku spolu so soľou a korením zmiešame v miske a v samostatnej miske rozšľaháme vajce.
Cuketu obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhankovo-syrovej zmesi.
Rovnomerne rozložíme na rošt a pečieme približne 20 minút.