Výborný tip na halušky trochu inak – takto ultra jednoducho som sa ich naučila v Maďarsku (nokedli) a iné už nerobím. Vyskúšajte nahradiť zemiaky a vajcia jednou špeciálnou prísadou – taveným syrom. Sú výborné a pripravíte ich skutočne za 5 minút.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
300 g polohrubej múky
600 ml vody
Ďalej budeme potrebovať:
asi 2-3 kocky syrokrému (prípadne syr v črievku asi 100 g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Slaninku
Postup:
Do väčšej misy nasypeme oba druhy múky, v strede urobíme jamku a nalejem do nej vodu. Varechou miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Cesto by malo byť vláčne a jemné. Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa nerozvarili vo vode. Pomocou haluškovača hádžeme do vriacej vody. Varíme krátko, asi len 5 minút. Potom scedíme a ešte horúce premiešame s taveným syrom (halušky príliš dlho necedíme, aby si zachovali trochu vody). Pridáme pár kvapiek masti, ktorá sa vytopila zo slaninky a premiešame, dochutíme podľa chuti soľou. Druhú várku môžeme urobiť napríklad ako klasiku s bryndzou a slaninkou. Tieto halušky sú skutočne výborné! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)