Ak ste už vyskúšali náš skvelý recept na vláčne kuracie lievance, určite vás poteší aj tento tip. Okrem kuracieho mäska je tento recept obohatený o obľúbenú zeleninku, ktorá celému jedlo dodáva celkom nový šmrnc.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
300 g vareného karfiolu
1 červenú papriku nakrájanú nadrobno
80 g strúhaného syra
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2-3 lyžice smotany
2-3 lyžice hladkej múky
Zväzok zelenej cibuľky najemno nasekanej
Soľ, korenie a petržlenovú vňať
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme krájanú papriku a uvarený karfiol, ktorý rozdelíme na jednotlivé ružičky. Pridáme nasekané bylinky, vajcia, syr, smotanu, múku, soľ, korenie a premiešame.
Necháme 40-60 minút odpočívať na chladnom mieste.
Z cesta mokrými rukami formujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na troche rastlinného oleja dozlatista. Hotové fašírky necháme 5 minút odstáť v hrnci prikrytom pokrievkou.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)