7 úžasných trikov s kysnutým cestom: Vyčarujte chutné a krásne pečivo ako z pekárne!

Vyčarujte si pečivo, ktoré nie je len chutné, ale aj pastvou pre oči. 

Jednoduché kreácie s cestom, ktoré každý ocení.

7 úžasných trikov, vďaka ktorým bude vaše pečivo ako z pekárne!

 

 

...

Postupujte podľa tohto video návodu z youtube kanála Scrumdiddlyumptious.

Pečivo si rozvaľkáme na hrubšiu placku a vykrajujeme najskôr kruhy pomocou väčšieho pohára a potom do stredu ešte jeden menší kruh. 

Pletence

 

 

 

 

 

Kruhy prepletieme jeden cez druhý.

 

 

 

 

Následne pletence ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme hrubou soľou. 

 

 

Pečieme pri teplote 230 °C asi 20 minút. 

Trik s nožnicami

Cesto si vyvaľkáme na hrubšiu placku do kruhu a v strede urobíme otvor pomocou misky. 

 

 

Následne kraje v rovnomernej vzdialenosti od seba nastriháme nožnicami. 

 

 

Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C. 

 

Bochník zo 4 častí

Cesto si prekrojíme na 4 časti a každú časť vyšúľame tak, aby nám vznikli rovnako dlhé slíže.

Tie položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a prepletieme cez seba, ako na obrázku nižšie. 

 

 

Pletieme najskôr do jednej strany a potom do druhej strany.

 

 

Vrch potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C. 

 

Sladké venčeky

Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik a potrieme vyšľahaným vajíčkom.

Posypeme ho cukrom a škoricou, na vrch nastrúhame pomarančovú kôru a zvinieme do tenkej rolky. 

Slíž cez stred prerežeme pozdĺžne skoro až po okraj a na kúsku necháme cesto spojené.

 

Teraz oba konce spletieme, stočíme do kruhu a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

Potrieme vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 220 °C. 

 

Nakoniec môžeme poliať cukrovou polevou.

Pudingová hviezda

Jeden kruh cesta potrieme pudingom a priklopíme druhým cestom.

Narežeme na trojuholníky, v strede prekrojíme, prevlečieme a vytvoríme špice z ktorých následne poskladáme hviezdu. 

 

 

Posypeme kryštálovým cukrom a dáme piecť pri teplote 220 °C.

 

Bochník ruží

Z cesta si vytvoríme vždy tri kruhy cesta, ktoré uložíme za sebou, stočíme a narežeme na ružičky. 

Tie ukladáme vedľa seba do zapekacej misy a potrieme vyšľahaným vajíčkom. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 25 minút. 

Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.

 

Trik s mriežkou

Cesto si vyvaľkáme.

Potom si naň položíme mriežku.

Pomocou mriežky si ho rozdelíme na pásy, ktoré následne nakrájame. 

 

 

Zo zvyšného cesta vyformujeme bochník.

Pásy cesta dáme na vrch po 3 do tvaru hviezdy a prepletáme. 

 

 

 

 

 

 

Spletený bochník vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 220 °C asi 20 minút. 

 

 

Celý postup nájdete v priloženom videu: