Vyčarujte si pečivo, ktoré nie je len chutné, ale aj pastvou pre oči.
Jednoduché kreácie s cestom, ktoré každý ocení.
7 úžasných trikov, vďaka ktorým bude vaše pečivo ako z pekárne!
Postupujte podľa tohto video návodu z youtube kanála Scrumdiddlyumptious.
Pečivo si rozvaľkáme na hrubšiu placku a vykrajujeme najskôr kruhy pomocou väčšieho pohára a potom do stredu ešte jeden menší kruh.
Pletence
Kruhy prepletieme jeden cez druhý.
Následne pletence ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme hrubou soľou.
Pečieme pri teplote 230 °C asi 20 minút.
Trik s nožnicami
Cesto si vyvaľkáme na hrubšiu placku do kruhu a v strede urobíme otvor pomocou misky.
Následne kraje v rovnomernej vzdialenosti od seba nastriháme nožnicami.
Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C.
Bochník zo 4 častí
Cesto si prekrojíme na 4 časti a každú časť vyšúľame tak, aby nám vznikli rovnako dlhé slíže.
Tie položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a prepletieme cez seba, ako na obrázku nižšie.
Pletieme najskôr do jednej strany a potom do druhej strany.
Vrch potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C.
Sladké venčeky
Cesto si vyvaľkáme na obdĺžnik a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Posypeme ho cukrom a škoricou, na vrch nastrúhame pomarančovú kôru a zvinieme do tenkej rolky.
Slíž cez stred prerežeme pozdĺžne skoro až po okraj a na kúsku necháme cesto spojené.
Teraz oba konce spletieme, stočíme do kruhu a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Potrieme vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 220 °C.
Nakoniec môžeme poliať cukrovou polevou.
Pudingová hviezda
Jeden kruh cesta potrieme pudingom a priklopíme druhým cestom.
Narežeme na trojuholníky, v strede prekrojíme, prevlečieme a vytvoríme špice z ktorých následne poskladáme hviezdu.
Posypeme kryštálovým cukrom a dáme piecť pri teplote 220 °C.
Bochník ruží
Z cesta si vytvoríme vždy tri kruhy cesta, ktoré uložíme za sebou, stočíme a narežeme na ružičky.
Tie ukladáme vedľa seba do zapekacej misy a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 25 minút.
Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.
Trik s mriežkou
Cesto si vyvaľkáme.
Potom si naň položíme mriežku.
Pomocou mriežky si ho rozdelíme na pásy, ktoré následne nakrájame.
Zo zvyšného cesta vyformujeme bochník.
Pásy cesta dáme na vrch po 3 do tvaru hviezdy a prepletáme.
Spletený bochník vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 220 °C asi 20 minút.
Celý postup nájdete v priloženom videu: