Zbierka 7 receptov, ktoré sa oplatí vyskúšať. Každý deň v týždni bude váš pokrm chutiť inak – vyskúšajte každú jednu. Najlepšie sa hodia na kuracie mäso (prsia, stehienka aj krídla), použiť však môžete aj chudé bravčové mäso. Mäsko je krásne šťavnaté a chutné, presvedčte sa sami!
Pivná marináda
Potrebujeme:
4 lyžice sójovej omáčky
100 ml medu
200 ml piva
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku červenej sladkej papriky
1 vetvičku rozmarínu
Postup:
Zmiešame a nalejeme na mäso. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Potom stačí už len upiecť.
Pikantná marináda
Potrebujeme:
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
3 strúčiky cesnaku nakrájan= nadrobno
30 ml citrónovej šťavy
Soľ, pálivá červená paprika
Postup:
Cibuľu a cesnak zmiešame, pridáme soľ, korenie a citrónovú šťavu. Pridáme aj kúsky mäsa a necháme marinovať aspoň 6 hodín.
Vínová marináda
Potrebujeme:
400 ml červeného vína
8 lyžíc olivového oleja
1 vetvičku rozmarínu
Soľ, korenie a sušený tymián
Postup:
Všetky suroviny majú mať izbovú teplotu, len ich zmiešame a necháme v marináde marnovať mäso 30 minút.
Chilli marináda
Potrebujeme:
2 cibule
4 lyžice oleja
Soľ, chilli, papriku
2 bobkové listy
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme ostatné prísady a zmiešame s mäsom. Necháme marinovať aspoň 6 hodín.
Talianska marináda
Potrebujeme:
25 ml citrónovej šťavy
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžičku cesnakového prášku
Soľ, zmes talianskeho korenia
Postup:
Na túto marinádu by malo byť mäsko nakrájané na plátky. Všetky prísady na marinádu zmiešame a prekladáme striedavo s plátkami mäska.
Exotická na štíhlu líniu
Potrebujeme:
1 grepfruit
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice medu
2 lyžice vínneho octu
200 ml vody
Postup:
Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme šťavu z grepfruitu a ďalšie prísady. Necháme marinovať 4 hodiny.
Extra chutná marináda
Potrebujeme:
2 vajcia
1 polievkovú lyžicu horčice
½ lyžice zemiakového škrobu
1 lyžicu slnečnicového oleja
1 lyžičku soli
2 lyžičky sezamových semienok
½ lyžičky červenej papriky
1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup:
Príprava je skutočne jednoduchá, stačí zmiešať všetky prísady a potom do marinády pridať mäso. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke marinovať cez noc. Alebo marinádu pripravte ráno a popoludní sa môžete tešiť na perfektne ochutené mäso Mäso by sa malo marinovať minimálne 5-6 hodín.