7 úžasných šalátov z kapusty za 5 minút: Chuť fantastická a pár centimetrov z pásu je fuč!

Zeleninové šaláty patria vo všeobecnosti k najzdravším jedlám, ktoré nielen chutia, ale aj posilňujú naše zdravie. Navyše sú výborné aj pri redukcii hmotnosti. Tieto šaláty z mladej kapusty sú nielen nabité zdravím, ale aj chutia fantasticky, takže sa ich rozhodne oplatí vyskúšať!

Zeleninové šaláty patria vo všeobecnosti k najzdravším jedlám, ktoré nielen chutia, ale aj posilňujú naše zdravie. Navyše sú výborné aj pri redukcii hmotnosti. Tieto šaláty z mladej kapusty sú nielen nabité zdravím, ale aj chutia fantasticky, takže sa ich rozhodne oplatí vyskúšať!

Kapustový šalát s hráškom

Potrebujeme:

pol hlávky kapusty

1/2 PL soli

1/2 PL cukru

10 reďkoviek

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 uhorky

1/2 plechovky hrášku

rukolu

1 zväzok zelenej cibuľky

1 zväzok kôpru

petržlenovú vňať

2 PL slnečnicového oleja

2 PL octu

Postup:

Kapustu si narežeme, alebo nastrúhame na tenké slíže. Pridáme soľ, cukor a rukou dôkladne premiešame.

Reďkovky a uhorky si umyjeme a nakrájame na pol kolieska. Pridáme k nim všetku kapustu, hrášok, nasekanú rukolu, cibuľku, kôpor, aj petržlenovú vňať. Pridáme olej a ocot.

Všetko dobre zmiešame. Podávame ako prílohu, alebo samostatne ako ľahkú večeru. Prajeme dobrú chuť!

Mladý kapustový šalát s mrkvou a orientálnym dressingom

šalát s kapustou a orientálnym dressingom

prísady

  • 200 g kapusty
  • 1 mrkva
  • 1 uhorka
  • 2-3 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnak
  • 2 polievkové lyžice slnečnicový olej
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • 2 lyžičky sójová omáčka
  • čierne korenie podľa chuti

príprava

  1. Nakrájajte kapustu na jemno, nakrájajte uhorku a mrkvu na tenké prúžky, zeler na malé plátky.
  2. V samostatnej miske zmiešajte sójovú omáčku s maslom a citrónovou šťavou. Pridajte pretlačený cesnak a čierne korenie. Soľ nie je potrebná, pretože ju zastúpi sójová omáčka.
  3. Nalejte dresing na šalát, premiešajte, podávajte.

Mladý kapustový šalát s tuniakom

mladý kapustový šalát s tuniakom

prísady

  • 200 g tuniaka z konzervy
  • 400 g mladej kapusty
  • 0,5 zväzku zelenej cibuľky
  • 3 polievkové lyžice hustého jogurtu
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti

príprava

  1. Kapusta jemne nakrájajte, dajte do hlbokej misy, trochu osoľte, mierne okoreňte. Pridajte nakrájanú zelenú cibuľu a tuniaka.
  2. Šalát ochutíme jogurtom, korením, premiešame a podávame.

Kapustový šalát s pomarančmi

šalát z mladej kapusty s pomarančmi

prísady

  • 500 g kapusty
  • 2 pomaranče
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička cukor
  • 2 lyžičky octom balsamico
  • Zelené bylinky podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

príprava

  1. Kapustu natenko nakrájajte, dajte do hlbokej misy. Nakrájajte bylinky a pridajte do kapusty.  Pridajte aj soľ, korenie, cukor a zamiešajte.
  2. Pomarančová kôra ošúpeme a pomaranč nakrájame na kúsky, pridáme do kapusty. Šalát ochutíme octom balsamico a olejom.

Mladá kapusta a Mozzarella šalát

mladý kapustový šalát s mozzarellou

prísady

  • 300 g kapusty
  • 1 červená cibuľa
  • 1 uhorka
  • 8 kusov cherry paradajok
  • 10 olív
  • 150 g mozzarelly
  • 0,5 lyžičky soľ
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava
  • čierne korenie podľa chuti
  • bylinky podľa chuti

príprava

  1. Kapusta nakrájajte na tenko, vložte do hlbokej misy, pridajte soľ. Do kapusty pridáme červenú cibuľu, jemne nasekané bylinky, olivy a uhorku. Pridáme aj mozzarellu a cherry nakrájané na polovice.
  2. V samostatnej miske zmiešajte med, maslo, citrónovú šťavu a čierne korenie. Nalejte šalátový dresing, premiešajte.

Mladý kapustový šalát s uhorkami a horčicovým dressingom

šalát z mladej kapusty s uhorkami

prísady

  • 300 g kapusty
  • 4 polievkové lyžice  konzervovaný hrášok
  • 10 zelených olív
  • 0,5 zväzku zelenej cibule
  • 4 jadrá vlašských orechov
  • cukor podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • bylinky podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice citrónová šťava
  • 3 polievkové lyžice slnečnicový olej
  • 1 lyžička horčicové semienka

príprava

  1. Jemne nakrájajte kapustu, dajte do hlbokej misy, posypte cukrom a soľou, trochu zamiešajte. Pridajte konzervovaný hrášok a olivy nakrájané na krúžky.
  2. Rozdrvte jadrá orechov, potom pridajte do kapusty. Nasekajte všetky bylinky, dajte do misky.
  3. V samostatnej miske premiešajte citrónovú šťavu, olej, horčicové semienka a korenie. Nalejte šalátový dresing a premiešajte.