Toto je poklad pre každého grilmajstra: 7 receptov na najchutnejšie marinády s pivom, ktoré viete pripraviť za minútku!

Dobre vychladené pivko ku grilvoačke už tak akosi patrí. Pivo však môže poslúžiť aj na prípravu vynikajúcej marinády na mäso a ryby. Vyskúšajte 5 najlepších marinád z piva, ktoré premenia rodinnú grilovačku na skutočný zážitok nielen pre pivárov!

Marináda na grilovanie pečenie aj minútovkú úpravu

Čo spraví táto marináda s mäskom je jedným slovom úžasné: Neprekonateľná pivná zmes na gril, pečenie aj minútovú prípravu!

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky

1 cibuľu

7 strúčikov cesnaku

100 ml piva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Šťavu z ½ citróna

Štipku oregana

½ lyžičky sušeného rozmarínu

¼ lyžičky kurkumy

2 lyžice masla

Soľ a korenie

Potrebujeme:

Bravčové mäso – umyté a osušené popicháme vidličkou. Koreniny aj soľ zmiešame s ½ rozpusteného masla, pridáme k mäsu, premiešame a vložíme na pol hodinu do chaldničky. Cesnak pretlačíme, zmeišame s pivom a citrónovou šťavou. Polovicou masla vymastíme plech na pečenie. Na pelech uložíme mäso a prelejeme marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom fóliu odrtánime, mäsko obrátime a pečieme ešte 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.

Brazílska pivná marináda

marináda

Potrebujeme:

500 g mäsa

150 ml piva

2 lyžice kečupu

1 stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno

½ lyžičky čierneho mletého korenia

Štipku chilli

1 lyžičku sladkej papriky

2 lyžičky trstinového cukru

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 strúčiky cesnaku – prelisovaného

Soľ podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame, do marinády vložíme mäso a necháme marinovať 6-12 hodín.

Medovo-pivná marináda

pivná marináda

Potrebujeme:

500 g mäsa

100 ml svetlého piva

100 ml sójovej omáčky

75 g medu

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 vetvičku rozmarínu

1 lyžičku sladkej papriky

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a do pripravenej marinády vložíme mäso na 6-12 hodín.

Pivná marináda s tymianom

Potrebujeme:

500 g mäsa

150 ml svetlého piva

1 lyžičku sušeného tymianu

1 lyžičku mletej rasce

2 lyžice rastlinného oleja

2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

2 lyžičky grilovacieho korenia

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a mäsko naložíme do marinády na 12-24 hodín pred grilovačkou.

Horčicovo-pivná marináda

b197986bda392286f0ea4156b03831a1

Potrebujeme:

500 g mäsa

8 lyžíc svetlého piva

2 lyžičky plnotučnej horčice

8 lyžíc rastlinného oleja

1 lyžičku pálivej papriky

1 lyžičku cukru

2 lyžice sójovej omáčky

1 cibuľu nakrájanú na kolieska

1 lyžičku soli

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a používame na marinovanie steakov, kotliet alebo akéhokoľvek iného mäsa. Mäso by malo marinovať 6-12 hodín.

Z čierneho piva

Potrebujeme:

500 g mäsa

100 ml čierneho piva

3 lyžice dijonskej horčice

1 lyžicu worcesterskej omáčky

2 lyžice trstinového cukru

5 lyžíc rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno

1/2 lyžičky mletej rasce

1/3 lyžičky čierneho mletého korenia

Postup:

Táto marináda je najlepšia na prípravu bravčovej krkovičky, ale môžete použiť aj na iné bravčové či hovädzie mäso. Stačí všetky prísady zmiešať a mäso naložiť na 6-12 hodín.

Témy:


Pridajte svoj komentár