plny-hrniec_transparent_negativ.png

7 nápadov na minútkový obed z kuracieho mäska: Gazdinky, tieto jedlá zvládnete za 10 minút a chuť fantastická!

Výborné nápady na bleskový obed, ktorý vykúzlite z kuracieho mäsa. Príprava vám zaberie len pár minút!

Rýchla čína z kuracieho mäska

Toto je výborné papanie: Minútkové kuracie kúsky v jemne pikantnej marináde!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs nakrájaných na rezance

1 bielu a 1 červenú cibuľu

Mrazenú zeleninu – alebo:

1 mrkvu

1 bielu papriku

1 ks pálivej papričky (alebo 1 lyžičku pálivej papriky mletej)

100 ml sójovej omáčky

3-4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku zemiakového škrobu

Soľ a mleté čierne korenie

2 lyžice oleja

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Deň vopred potrieme olejom, pridáme trochu sójovej omáčky a necháme marinovať (ak nemáte čas, môžete s mäskom pracovať hneď). Zeleninu si nakrájame, alebo použijeme mrazenú (papriku, mrkvu, pálivú papričku aj oba druhy cibule).

Kuracie kúsky opražíme sprudka na panvici (asi 4-5 minút). Ochutíme soľou a korením, vyberieme z panvice a odložíme bokom. Na panvicu preložíme zeleninu a orestujeme. Potom pridáme kuracie kúsky, zvyšnú sójovú omáčku, nakrájaný cesnak a nakoniec pridáme škrob, ktorý sme si rozmiešali v troche studenej vody.

Premiešame, necháme prevariť a môžeme podávať.

Rýchle cestoviny s kuracím mäskom

Potrebujeme:

1 ks kuracích pŕs kuracie prsia nakrájaných na drobno
1 ks cibule
2 lyžice paradajkový pretlak
2 lyžičky  kryštálový cukor
1 kocka bujónu
150 g taveného syra
1 téglik smotana na šľahanie
soľ, korenie, olej

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v panvici na rozpálenom oleji, pridáme aj kuracie mäsko a opražíme. Pridáme paradajkový pretlak, kryštálový cukor, mäso a bujón. Miešame asi 2 minúty. Potom stiahneme oheň a na miernom ohni prikryté chvíľu dusíme. Môžeme pridať maximálne 50 ml vody, mäso ale samo pustí šťavu. Kým sa mäso dusí, zmiešame smotanu so syrom a bazalkou.  Keď je mäso mäkké, čo bude pri kuracích prsiach skoro hneď, prilejeme syrovo-smotanovú zmes, necháme ju len prejsť varom a odstavíme. Podávame s cestovinami.

Rýchle kuracie kúsky marinované

Potrebujeme:

2 väčšie kuracie prsia

2 lyžičku grilovacieho korenia

3 lyžice oleja

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, zľahka osušíme a nakrájame na hrubšie rezance. Ochutíme korením na grilovanie, olejom, premiešame a dáme do chladničky marinovať cez noc. Mäsko je pripravené naozaj veľmi rýchlo, stačí ho 7-10 minút opražiť na panvici a je to. Najlepšie s ním chutia špenátové.

Kuracie placky

Ani zrnko múky a predsa perfektne držia: Lenivé syrovo kuracie placky – jeden z najlepších receptov od mojej mamy!

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs nakrájaných nadrobno

5 vajec

200 g zemiakového škrobu (solamylu)

1 lyžicu domácej vegety (prípadne solčanky)

1,5 lyžíc sójovej omáčky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

3 lyžice kečupu

700 ml leča – čo najviac scedeného zo šťavy (prípadne si môžete pripraviť vlastné rýchle lečo z 3 olúpaných paradajok, 3 paprík a 1 cibule – všetko podusíte na oleji domäkka).

Postup:

Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame cesto podobné cestu na lievance. Z cesta môžete placky vyprážať hneď, alebo ho odložíte do chladničky a vyprážate kedy budete mať chuť. Vydrží v chlade 3-4 dni. Z cesta jednoducho dávkujeme na rozpálený olej jednotlivé placky a vyprážame z každej strany asi 4 minúty, alebo dozlatista. Podávame s čerstvou zeleninou.

Pekelnícke mäsko na prírodno

Pekelnícke šnicle na prírodno: Minútkové mäsko utopené vo fantastickej cesnakovej šťave!

Potrebujeme:

6 plátkov kuracieho mäsa – kuracie prsia si nakrájame na čo najtenšie plátky

8 strúčikov cesnaku

1 veľkú cibuľu

3/4 l mäsového vývaru (alebo bujón rozmiešaný vo vode)

olej

Soľ, korenie, červená paprika sladká aj štipľavá

Čierne korenie a biele korenie celé

Na zahustenie:

Pálivý kečup – cca 2 lyžice (prípadne aj sladký, je to na vás)

Horčica – cca 1 lyžica (nie kopcovitá)

Voda

Hl. múka

Postup:

Kuracie mäsko zľahka naklepeme. Z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.

V panvici si rozohrejeme trochu oleja, na ktorom osmažíme do zlatej farby nakrájanú cibuľu.

Okorenené mäso potom sprudka orestujeme z oboch strán. Podlejeme vývarom asi do 3/4 mäsa a zľahka dusíme do mäkka.

Omáčku zahustíme vodou, v ktorej si rozmiešame kečup, horčicu a múku. Necháme všetko prevariť a môžeme zložiť z plameňa.

Podávame so zemiakmi a volským okom.

Kuracie rezančeky z bistra v Prahe

Toto je neskutočne dobré papanie: Minútkové kuracie rezančeky z najlepšieho bistra v Prahe!

Potrebujeme:

Kuracie mäsko zo stehna a pŕs (vykostené, bez kože)

Soľ, čierne mleté korenie

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou. Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo. Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska. Podľa chuti môžeme dosoliť. Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Minútkové kuracie na cesnaku

Postup:

Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame cesto podobné cestu na lievance. Z cesta môžete placky vyprážať hneď, alebo ho odložíte do chladničky a vyprážate kedy budete mať chuť. Vydrží v chlade 3-4 dni. Z cesta jednoducho dávkujeme na rozpálený olej jednotlivé placky a vyprážame z každej strany asi 4 minúty, alebo dozlatista. Podávame s čerstvou zeleninou.

Potrebujeme:

Kuracie prsia cca 70 dkg

10 dkg lesných húb

3 strúčiky cesnaku

0,7 dl smotany na varenie

1 dl kyslej smotany

1 lyžička horčice

soľ, korenie

olej

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na malom množstve oleja. pridáme huby nakrájané na plátky, mäsko a opražíme, kým sa mäsko nezatiahne. Ochutíme soľou a korením. V miske zmiešame horčicu, smotanu a kyslú smotanu, pridáme pretlačený cesnak a nalejeme na panvicu. Už nie je potrebné dlho variť, stačí len nechať chvíľu na panvici, premiešať a môžeme podávať. Ideálne s opečenými zemiakmi

Najlepšie recepty na dnes