7 najlepších receptov na domácu bublaninu!

7 najobľúbenejších receptov na domácu bublaninu, z ktorých si určite vyberiete.

Nesmrteľný dezert, ktorý je obľúbený hádam v každej domácnosti. Niet sa čomu diviť, bublanina je jednoduchá na prípravu a môžete ju vždy upraviť podľa vašej chuti a fantázie. My sme pre vás vybrali 7 najobľúbenejších receptov na domácu bublaninu, z ktorých si určite vyberiete.

Mandarínková bublanina

2oulkx3hkhw

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

250 g masla

4 vajcia

200 g cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 lyžičky prášku do pečiva

1 lyžičku vanilkového cukru

150 g práškového cukru

3 lyžice mandarínkovej šťavy

Zavárané mandarínky

Postup:

Všetky suroviny na prípravu bublaniny by mali mať izbovú teplotu. V miske ušľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny (šľaháme asi 10-12 minút).

kv3j6eavoce

Do hmoty tenkým prúdom za stáleho šľahania prilejeme rozpustené maslo. Nakoniec jemne vmiešame do cesta múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom. Na plech nalejeme cesto a uložíme plátky mandaríniek. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 40-50 minút.

md0lrrmq-na

Z práškového cukru a mandarínkovej šťavy si pripravíme glazúru, ktorú nalejeme na horúcu bublaninu.

Jemná bublanina z kefírového cesta

Potrebujeme:

1 hrnček kefíru

2 hrnčeky polohrubej múky

½ hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal. kypriaceho prášku

Čerešne alebo iné ovocie

Postup:

Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm a rúru nastavíme na 180 stupňov. Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme ostatné prísady a vymiešame jednotné cesto. Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme približne 25 minút, alebo kým povrch bublaniny nie je zlatistý.

Hrnčeková bublanina bez vajec

Hrnčeková bublanina bez vajec

Potrebujeme:

½ šálky rastlinného oleja

2 šálky polohrubej múky

1 šálku mlieka

1 šálku práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Marhuľe, černice, broskyne alebo iné ovocie

(1 šálka = 250 ml)

Postup:

Je to skutočne jednoduché, všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. To navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vysypaný múkou. Na cesto potom uložíme ovocie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo kým cesto nie celkom upečené a zlatisté na povrchu.

Jogurtová bublanina s čerešňami

Nadýchaná jogurtová bublanina s čerešňami

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

5 vajec

Štipku soli

1 šálku bieleho jogurtu

1 šálku oleja

½ bal. prášku do pečiva

1 a 1/3 šálky kryštálového cukru

2 šálky polohrubej múky

Zavárané čerešne

Postup:

Pripravíme si dve misky. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli ušľaháme na tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešavame po jednom žĺtky. Po každom žĺtku zmes zľahka avšak dôkladne premiešame.

Do zmesi postupne pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame hladké cesto.

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne naň navrstvíme cesto. Pridáme čerešne, ktoré uložíme na vrch cesta.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút.

Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom.

Nadýchaná smotanová bublaniana

Potrebujeme:

4 vajcia

350 g hladkej múky

350 g kyslej smotany

90 g kryštálového cukru

1 lyžičku sladidla stévie (prípadne iného sladidla, alternatívou môže byť vanilkový cukor – 2 bal.)

1 bal. prášku do pečiva

2 dl oleja

700 g marhúľ

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a stéviou. Pridáme smotanu, múku spolu s práškom do pečiva a olej. Vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto uložíme kúsky marhúľ.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Najjednoduchšia bublanina z fanty

Najjednoduchšia ovocná bublanina z Fanty!

Potrebujeme:

4 vajcia

250 g kryštálového cukru

420 g polohrubej múky

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

500 ml Fanty

100 ml oleja

450 g ovocia – broskýň, marhúľ…

Potrebujeme:

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny (šľaháme približne 5 minút).

Preosiatu múku spolu s práškom do pečiva postupne vmiešame do zmesi.

FANTA3

FANTA4 (1)

FANTA5

FANTA6

Nakoniec postupne pridáme Fantu a olej. Všetko dobre premiešame. Plech vymastíme a vysypeme múkou a navrstvíme cesto (plech s rozmermi 25 x 38 cm).

Do cesta vložíme kúsky ovocia.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút, alebo kým koláč nie je upečený – test špáradlom.

Hrušková bublanina

Potrebujeme:

4 vajcia

300 g práškového cukru

200 ml oleja

250 – 300 ml bieleho jogurtu (môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo mliekom)

500 g polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

Štipku sódy bikarbóny

Hrušky nakrájané na plátky

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, olejom a bielym jogurtom. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame hladké cesto.

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme cesto. Na cesto uložíme kolieska hrušiek – prípadne iné ovocie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

12166071_1145534732137330_1723140092_n

Prajeme vám dobrú chuť! :-)