7 najlepších krémov do sladkých dezertov!

2472

Dobrý krém je základom každého domáceho zákusku, torty alebo dobrého dezertu. Prinášame vám tipy na 7 vynikajúcich krémov s jednoduchou prípravou, ktoré budú ozdobou vašich sladkých pečených aj nepečených dezertov.

Pudingový krém zo žĺtok

115498336_1297797574_258

Potrebujeme:

500 ml mlieka

200 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanil. Cukrom)

50 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 žĺtky

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou dohladka. Mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme vaječnú zmes a na miernom plameni varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu môžeme vmiešať kyslú smotanu, maslo, kokos alebo iné prísady podľa chuti.

Univerzálny maslový krém

z5sINBiy5nM

Potrebujeme:

250 g masla

4 žĺtky

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

100 g práškového cukru

Postup:

V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.

Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu. Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.

Krupicový krém

Krupicový krém do pečených aj nepečených dezertov

Potrebujeme:

2 šálky mlieka

4 lyžice krupice

2 a ½ lyžice kryštálového cukru

100 g masla

1 bal vanilkového cukru

1 žĺtok

Postup:

V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanlkovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne  vychladnúť a všľaháme maslo. Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.

Krém z kondenzovaného mlieka a likéru

5281383-3krem-s-varenoy-sguschenkoy

Potrebujeme:

1 plechovku salka – vareného

250 g zmäknutého masla

40-50 ml obľúbeného likéru

Postup:

Maslo vymiešame s vareným kondenzovaným mliekom dohladka a postupne vmiešame aj obľúbený likér. Necháme vychladnúť a môžeme používať do zákuskov či tort.

Jemný ovocný krém

Jemný tvarohový krém s ovocím

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

Tvarohový krém

rn2TDeONWIE-604x350

Potrebujeme:

200 g plnotučného tvarohu

2 lyžice medu

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s medom a vanilkou. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohovej hmoty.

Kokosový krém

Najlepší kokosový krém

Potrebujeme:

70 g strúhaného kokosu

400 g kondenzovaného mlieka

200 g masla

200 g bielej čokolády

Postup:

Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes necháme chvíľu vychladiť a následne pridáme kondenzované mlieko – dôkladne premiešame. Potom do krému pridáme kokos a opäť dôkladne premiešame.

Hotový krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.

Krém je vynikajúci aj na zdobenie vašich sladkých pochúťok.

Témy:


Pridajte svoj komentár