7-minútový tiramisu-zmrzlinový dezert v pohári: Je taký fantastický, že ho radšej urobte z dvojitej dávky!

Výborný dezert, ktorý je ešte lepší, ako klasické tiramisu.

Tento dezert vznikol úplnou náhodou, pôvodne som chcela pripraviť klasické tiramisu, ale kedže bolo teplo a mala som doma zmrzlinu, rozhodla som sa, že spravím zrýchlenú verziu, do ktorej práve zmrzlinu zakomponujem práve zmrzlinu. Toto je výsledok :-). Odvtedy už nikto klasické tiramisu nechce a všetci pýtajú tento dezert! :-)

Potrebujeme:

200 ml šľahačky

1 lyžicu Nutelly

200 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Vanilkovú zmrzlinu podľa chuti

Dlhé piškóty

...

Vychladnutú kávu

Strúhanú čokoládu, orechy alebo inú pochúťku na posypanie

Med podľa chuti

Postup:

Vanilkovú zmrzlinu vyberieme v predstihu z chladničky, aby zmäkla.

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Mascarpone alebo tvaroh zmiešame s nutellou a potom túto zmes opatrne vmiešame do šľahačky. Prípadne môžete pridať med na dosladenie.

Dve piškóty namočíme do kávy, rozlomíme a vložíme na dno dezertného pohára. Potom do pohára navrstvíme kopček zmrzliny, čokoládový krém, zmrzlinu a opäť krém. Na vrch nastrúhame čokoládu.

Dezert je hotový a môžete si pochutnávať! :-)