Vynikajúci koláč z jahôd, ktorý pripravíte za neuveriteľných 7 minút.
Potom stačí vložiť do rúry a o pár minút sa môžete tešiť na skvelý dezert ku kávičke.
Vynikajúci hrnčekový recept si určite zamilujete.
Nápad, ako si jahodovú sezónu užiť naplno.
Potrebujeme:
1 biely jogurt (téglik od jogurtu nám bude slúžiť ako odmerka na ďalšie suroviny)
2 tégliky hladkej múky
½ téglika kryštálového cukru
½ téglika oleja
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
1 bal. prášku do pečiva
50 g čokolády
2 tégliky umytých čerstvých jahôd
Na posypanie:
Práškový cukor
Voliteľné:
Čučoriedky
Maliny
Marhule
Broskyne
Postup:
Cukor ušľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do peny.
Potom do zmesi postupne pridáme jogurt, olej a hladkú múku s práškom do pečiva.
Všetko šľaháme 1 minútu.
Do cesta pridáme čokoládu nasekanú nadrobno a premiešame.
Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto uložíme jahody prekrojené na polovicu.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu 10 minút a môžeme si pochutnávať.
Koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)