7- minútové Krakovské lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, ako mastné šišky – bez čakania a bez strúhania jabĺk!

79

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické. Príprava zaberie asi 7 minút. Ide o recept na fantastické krakovské lievance.

Potrebujeme:

  • 2 jablká
  • 90 gramov masla
  • 100 gr hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie
  • Polovica lyžičky škorice
  • 1 lyžica cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • Olej alebo maslo na pečenie
  • Cukor na zdobenie

Postup:

Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.

Na panvici rozpustíme 30 g masla a potom pridáme jablká, restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.

Do mixéra dáme múku, prášok do pečiva, škoricu, med, zvyšok masla, jablká, vajíčko a rozmixujeme. Na troche masla  (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame poprášané cukrom.

Témy:


Pridajte svoj komentár