plny-hrniec_transparent_negativ.png

7- minútové Krakovské lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, ako mastné šišky – bez čakania a bez strúhania jabĺk!

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické. Príprava zaberie asi 7 minút.

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.

 

 

Príprava zaberie asi 7 minút.

Ide o recept na fantastické krakovské lievance.

Potrebujeme:

2 jablká

90 gramov masla

100 gr hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie

Polovica lyžičky škorice

1 lyžica cukru

150 ml mlieka

1 vajíčko

Olej alebo maslo na pečenie

Cukor na zdobenie

Na podávanie:

 

 

Kyslá smotana

Tvaroh

Čerstvé ovocie

Javorový sirup

Postup:

Jablká ošúpeme.

 

 

Zbavíme jadrovníka.

Nakrájame na drobnejšie kúsky.

 

 

Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.

Na panvici rozpustíme 30 g masla.

 

 

Potom pridáme jablká.

Restujeme 4-5 minút na miernom plameni.

Vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.

 

 

Do mixéra dáme múku.

Pridáme prášok do pečiva.

 

 

Pridáme aj škoricu, med, zvyšok masla, jablká a vajíčko.

Rozmixujeme.

Na troche masla  (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.

 

 

Podávame poprášané cukrom.

Prípadne môžeme podávať s tvarohom, ochutenou kyslou smotanou a čerstvým ovocím.

Tieto jablkové lievance si určite zamiluje celá vaša rodina.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes