Ak nemáte bryndzu ani ingrediencie na halušky a predsa by ste ich radi dali, tento recept vám ulahodí. My sme ho skúsili na dovolenke v Chorvátsku, keď sme dostali chuť na domácu kuchyňu, alebo poruke potrebné prísady. Príprava trvá len 7-10 minút, podľa toho, aké máte cestoviny.
Potrebujeme:
500 g cestovín
1-2 cibule
1 klobása
200 g slanina
300 ml kyslej smotany
150 g 200 g taveného syra (môže byť aj strúhaný)
Postup:
Cestoviny klasicky dáme variť do hrnca s vriacou osolenou vodou. Kým sa uvaria, na oleji si opražíme cibuľku a pridáme k nej aj nakrájanú slaninku a neskôr klobásu. Syr si rozmiešame s kyslou smotanou.
Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, necháme v hrnci a primiešame najskôr obsah panvice – mäsko aj s výpekom a potom smotanu so syrom. premiešame a podávame.
Je to taká rýchlovka, ale veľmi dobrá a moje deti to majú veľmi radi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)