Výborný recept na super-jednoduchú bábovku, ktorú zvládne aj ten, kto nikdy nepiekol.
Potrebujeme:
250 ml kefíru
1 hrnček kr. cukru
2 hrnčeky preosiatej hladkej múky
2 vajcia
1 bal. (10 g) prášku do pečiva
Ďalej:
100 – 150 g orechov
maslo na vymazanie formy
džem na potretie
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme kefír a ručne vmiešame.
Pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva, krátko všľaháme do cesta a nakoniec ručne vmiešame orechy.
Silikónovú formu na bábovku vymastíme maslom, nalejeme cesto.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.
Bábovku otestujeme špáradlom a keď je upečená, vyklopíme z formy a potrieme rozpusteným džemom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)