7-minútová kefírová bábovka z hrnčeka: Zaručene vláčna a tak jednoduchá, že ju zvládne aj malé dieťa!

Výborný recept na super-jednoduchú bábovku, ktorú zvládne aj ten, kto nikdy nepiekol.

Potrebujeme:

250 ml kefíru
1 hrnček kr. cukru
2 hrnčeky preosiatej hladkej múky
2 vajcia
1 bal. (10 g) prášku do pečiva

Ďalej:

100 – 150 g  orechov
maslo na vymazanie formy
džem na potretie

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme kefír a ručne vmiešame.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva, krátko všľaháme do cesta a nakoniec ručne vmiešame orechy.

Silikónovú formu na bábovku vymastíme maslom, nalejeme cesto.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.

Bábovku otestujeme špáradlom a keď je upečená, vyklopíme z formy a potrieme rozpusteným džemom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.