Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi. Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
Maslo
1 cibuľa
50 g šunka, nakrájaná na kocky
Soľ a korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g Bravčový alebo kurací rezeň, tenké plátky
20 g masti alebo iného tuku
Na omáčku:
120 g kyslej smotany
60 g syru gouda – strúhaného,
Pažítka, petržlenová vňať, ľubovolné korenie
Postup:
Predhrejte rúru na 225 ° C.
Zemiaky dáme na krátko variť do vriacej vody, len aby trochu zmäkli a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime maslo, orestujeme nakrájanú cibuľku, šunku a potom pridáme aj zemiaky. Restujeme dozlatista a preložíme na pripravený pekáč.
Teraz zahrejeme tuk (vezmem napríklad maslo, masť alebo olej) v panvici a opražíme tenké rezne (kuracie alebo bravčové) na oboch stranách pri vysokej teplote – mäsko sa zatiahne. Potom teplotu znížime a mäso smažíme z každej strany ešte asi 2-3 minúty, ochutíme soľou a korením. Mäsko položíme na zemiaky.
Smotanu zmiešame s mliekom, syrom a ochutíme soľou a bylinkami. Rovnomerne navrstvíme na zemiaky a mäso. Vložíme do rúry a necháme zapiecť len krátko – všetky suroviny sú už hotové, stačí preto len cca 10 – 15 minút. Podávame hneď, k jedlu už nič netreba pridávať
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch