Receptov na pizza cesto máme doslova stovky a ja som ich vyskúšala naozaj veľa, kedže doma mám hneď štyroch pizzažrútov :-). Na tento však nedám dopustiť. Jeho autorkou je Pavla V. A ja ho už 5 rokov odporúčam každému, kto má rád domácu pizzu. Dávam to sem tak, ako to mám vytlačené a podľa čoho robím ja.
Potrebujeme (cesto na 2 veľké plechy):
3 hrnčeky hl. múky
1 lyžička soli
2 lyžice oleja
Kvások:
42 g kvasníc
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica cukru
1 hrnček teplej vody
Ostatné suroviny:
olej, pretlak Bazilico, soľ (málo), bazalka, mozzarella (v náleve 1ks) alebo 20 dkg nastrúhanej , potom napr. olivy, huby, šunku a ďalšie prísady podľa chuti – origán je len pretlak, mozzarella a čerstvá bazalka
Postup:
Urobíme cesto – spracujeme všetky prísady – a necháme asi 1 hod. kysnúť. Rozdelíme na 2 diely. Rozvaľkáme na tenký plát asi na 2-4 mm, podľa chuti, potrieme zľahka olejom a pretlakom, osolíme -jemne, posypeme bazalkou, rozdrobíme mozzarellu, posypeme treba olivami, hubami alebo ošúpanými paradajkami, potom šunkou , oreganom, ementálom a na koniec plátkami slaniny. Pečieme pri 190-200 ° C asi 10-15 min.
Tento recept je originál od známej, ktorá pracovala leta v pizzerii v Udine v Severnom Taliansku. Naša rodina jej zbožňuje. Hlavne nikdy nepoužívajte lístkové cesto a kečup.
Dobrú chuť! :-)
recept nám poslala Michaela T.