Tento recept je obľúbený hlavne pre môjho muža. Keď to jedol prvýkrát vyhlásil, že lepšie jedlo z kuraciny ešte nemala. Neváhajte vyskúšať na plnenie všetko, čo máte radi. V pôvodnom recepte je síce len šunka, ale nám veľmi chutia aj plnené brokolicou alebo hubami.
Potrebujeme:
Kuracie prsia – podľa toho, koľko porcií chcete robiť
Šunka
Maslo
Červená paprika
Petržlenová vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Citrónová šťava
Voliteľné: uvarená brokolica (nemusí byť)
Na obalenie:
Hrnček rozpusteného masla zmiešaného s 3 strúčikmi pretlačeného cesnaku
Na sypkú zmes:
2 hrnčeky strúhanky
1 hrnček nastrúhaného syra
petržlenová vňať
soľ korenie
Postup:
Rozklepeme si plátok mäsa, obalíme ho v zmesi z masla a cesnaku a potom v sypkej zmesi.
Na obalený plátok poukladáme šunku, uvarenú brokolicu (ak ju použijete) zrolujeme (môžeme zabezpečiť špáradlom) a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Roládky posypeme mletou paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou, či iným obľúbeným korením a pokvapkáme citrónovou šťavou šťavou. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry na cca 20 minút pri 170 stupňov.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)