Chrumkavé kuracie rolky s vôňou cesnaku, bez vyprážania: Manžel vyhlásil, že nič lepšie z kuracieho mäso nejedol!

Tento recept je obľúbený hlavne pre môjho muža. Keď to jedol prvýkrát vyhlásil, že lepšie jedlo z kuraciny ešte nemala. Neváhajte vyskúšať na plnenie všetko, čo máte radi. V pôvodnom recepte je síce len šunka, ale nám veľmi chutia aj plnené brokolicou alebo hubami.
[mashshare]

Tento recept je obľúbený hlavne pre môjho muža. Keď to jedol prvýkrát vyhlásil, že lepšie jedlo z kuraciny ešte nemala. Neváhajte vyskúšať na plnenie všetko, čo máte radi. V pôvodnom recepte je síce len šunka, ale nám veľmi chutia aj plnené brokolicou alebo hubami.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – podľa toho, koľko porcií chcete robiť

Šunka

Maslo

Červená paprika

Petržlenová vňať

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Citrónová šťava

Voliteľné: uvarená brokolica (nemusí byť)

Na obalenie:

Hrnček rozpusteného masla zmiešaného s 3 strúčikmi pretlačeného cesnaku

Na sypkú zmes:

2 hrnčeky strúhanky

1 hrnček nastrúhaného syra

petržlenová vňať

soľ korenie

Postup:

Rozklepeme si plátok mäsa, obalíme ho v zmesi z masla a cesnaku a potom v sypkej zmesi.

Na obalený plátok poukladáme šunku, uvarenú brokolicu (ak ju použijete) zrolujeme (môžeme zabezpečiť špáradlom) a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Roládky posypeme mletou paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou, či iným obľúbeným korením a pokvapkáme citrónovou šťavou šťavou. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry na cca 20 minút pri 170 stupňov.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes