Chystáte grilovačku, alebo chcete upiecť chutné mäso na večeru? Máme pre vás tip na expresnú domácu marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút a mäso perfektne ochutí. A na rezne je absolútna jednotka, potom ich nemusíte obaľovať, stačí dať do strúhanky a hneď vyprážať, je to výborné. Vyskúšajte ju! :-)
Potrebujeme:
500 g mäsa (kuracie, bravčové alebo morčacie)
2 vajcia
1 polievkovú lyžicu horčice
½ lyžice zemiakového škrobu
1 lyžicu slnečnicového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
2 lyžičky sezamových semienok
½ lyžičky červenej papriky
1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup:
Príprava je skutočne jednoduchá, stačí zmiešať všetky prísady a potom do marinády pridať mäso. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke marinovať cez noc. Alebo marinádu pripravte ráno a popoludní sa môžete tešiť na perfektne ochutené mäso Mäso by sa malo marinovať minimálne 5-6 hodín.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)