Fantasticky chrumkavé zemiaky s jemne pikantnou chuťou, podľa prestížneho šéfkuchára Gordona Ramsayho. Recept, ktorý posunie obyčajnú prílohu na celkom novú úroveň.
Ako na najlepšie zemiaky podľa Ramsayho?
Krátko povariť, zatriasť a zahriať!
Potrebujeme:
2,5 kg zemiakov
Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1½ lyžičky kurkumy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipka chilli
4-5 lyžice olivového oleja (alebo husacieho alebo kačacieho tuku)
Postup:
Predhrejte rúru na 200 ° C . Nové zemiaky netreba čistiť, zemiaky prekrojíme a vložíme do studenej, osolenej vody. Keď voda zovrie, stiahneme teplotu a necháme variť len 8 minút. Zemiaky zlejeme a posypeme kurkumou a chilli, dochutíme soľou a korením. Potom pridáme k zemiakom trochu olivového oleja, trochu misou zatrasieme, aby sa olej rovnomerne rozložil. Necháme odstáť niekoľko minút.
Zvyšok oleja nalejeme na plech a vložíme do rúry, aby sa zahrial. Keď je olej horúci pridáme zemiaky a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40-45 minút – sem tam plechom trochu zatrasieme, alebo zemiaky premiešame, aby sa krásne zapiekli zo všetkých strán.
Hneď servírujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)