Dnes sme namiesto klasického sladkého dezertu zvolili pochúťku, ktorá ulahodí každému, kto namiesto sladkých dobrôt uprednostňujete skôr slané pochúťky. Táto torta alebo slaný zákusok sa vynikajúco hodí ako pohostenie či teplá večera s jednoduchou prípravou. A tiež je vynikajúca ako prekvapenie pre oslávencov, ktorý holdujú slaným dobrotám.
Potrebujeme:
2 bal. toastového chleba z ktorého odrežeme kôrku
Náplň:
3 x 150 g majonézy (ideálne domácej)
3 tégliky kyslej smotany
4 uvarené vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 ks zaváraných uhoriek
300 g šunky
150 g balkánskeho syra
200 g strúhaného syra
100 g kečupu (prípadne paradajkovej omáčky na pizzu)
Postup:
Pripravíme si 3 náplne na 3 vrstvy torty.
1 náplň:
V miske zmiešame 150 g majonézy, 1 smotanu, 4 natvrdo uvarené a nakrájané vajcia a 2 nadrobno nakrájané uhorky.
2 náplň:
V miske zmeišame 150 g majonézy s 1 smotanou, šunkou nakrájanou na malé kúsky a kečupom.
3 náplň:
V miske zmiešame zvyšnú majonézu so smotanou, rozdrobeným balkánskym syrom a zvyšnými uhorkami nakrájanými nadobno.
Dno formy na pečenie vyložíme toastovým chlebom. Na chlieb navrstvíme prvú náplň a uhladíme. Na náplň navrstvíme chlieb a na chlieb druhú náplň. Opäť nasleduje vrstva chleba a na chlieb posledná – tretia náplň. Povrch torty posypeme strúhaným syrom a vložíme do chladničky.
Odporúčame tortu pripraviť deň vopred, aby sa všetky chute prepojili.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika