Toto je varenie, ktoré sa mi páči. Všetko do pekáča a šup do rúry. Výborný recept, možno použiť kuracie mäso, krkovičky, kotletky, proste paráda. Podávala som to minulú nedeľu a všetci sa ma pýtali, čo som tam dala, že je to také chutné!
Potrebujeme:
4 kuracie stehienka
2 smotany na varenie
zemiaky – voliteľné
soľ
mletá rasca
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
cibuľa
Maslo
Strúhaný syr nakoniec na posypanie- voliteľné
Postup:
Pekáč vymažeme maslom, ak používame aj zemiaky, uložíme ich na dno pekáča nakrájané na kolieska. Zemiaky posolíme, posypeme mletou rascou a na ne dáme nakrájanú cibuľku.
Na to vložíme kuracie stehienka, ktorá opäť posolíme a posypeme mletou rascou.
Všetko zalejeme smotanou (ja odporúčam v smotane rozmiešať aj pár lyžičiek horčice, svokra to skúšala a vraj je to výborné) a pekáč prikryjeme druhým – prípadne alobalom.
Tak to pečieme asi 1 1/2 hod, potom otvoríme a ešte pečieme, kým nie je kožtička chrumkavá – cca 20 min. Pred koncom som ešte posypala strúhaným syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)