Perfektný recept, ktorý som perfektne vytestovala už minulý rok a tento rok pokračujeme. Netreba čakať, kým sa zamrazí, môžete jesť hneď.
Potrebujeme:
5 hrnčekov mrazených jahôd
1/2 hrnčeka práškového cukru
1/3 hrnčeka polotučného mlieka
1 bal. mascarpone
Postup:
Mascarpone, cukor a jahody vložíme do mixéra, pridáme polovicu mlieka a mixujeme pri nízkych otáčkach.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pridáme zvyšok mlieka a zvýšime otáčky (s mliekom radšej opatrne, aby bola zmrzlina dostatočne tuhá – ja dávam už od oka). Pokiaľ je zmrzlina po domixování dostatočné hutná, podávame ju hneď – aj vám ušla ruka s mliekom, dáme na chvíľu do mrazničky, ale trvá naozaj krátko, kým je konzistencia ideálna (jahody sú mrazené a ostatné prísady dobre vychladené).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka