plny-hrniec_transparent_negativ.png

6 jednoduchých trikov, vďaka ktorým bude vaša piškóta vždy pekná a nadýchaná!

Akákoľvek jednoduchá sa zdá príprava piškóty, nie vždy vyjde tak, ako ste si predstavovali.

 

 

Ak nechcete mať ploché, suché cesto, riaďte sa týmito radami. 

Piškóta je v našej kuchyni veľmi obľúbená, často ju robíme ako základ na rôzne torty alebo len tak, aby sme ju mohli poliať čokoládovou polevou.

 

 

Preto je dobré sa naučiť týchto pár jednoduchých pravidiel z portálu nosalty, ktoré ju dovedú k dokonalosti.

Tajomstvo výroby dokonalej piškóty

Suroviny

 

 

Dôležité sú v prvom rade suroviny, ktoré na piškótu použijete.

Pracujte vždy s čerstvými vajíčkami, ktoré ste vopred vybrali z chladničky.

Vajcia izbovej teploty fungujú v ceste lepšie.

Ľahšie sa zmiešajú s ostatnými ingredienciami.

Šľahanie vajec

 

 

Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a následne spracujeme aj žĺtky.

Šľaháme ich s cukrom.

Šľaháme, až kým hmota úplne nezbelie a cukor sa úplne neroztopí.

Hmota tak získa oveľa pevnejšiu štruktúru.

Múka

 

 

Múku pri pridávaní do vaječnej zmesi dôkladne preosejte.

Zabránite tak tvorbe hrudiek v piškótovom ceste.

Rúra na pečenie

 

 

Predhrejte rúru tak, aby sa piškóta po vložení do formy okamžite ocitla v horúcom prostredí a mohla hneď vykysnúť.

Po tom, čo sme si dobre rozohriali rúru a vložili sme do nej piškótu, dvierka neotvárame, uvoľní sa tým teplo.

Krájanie

 

 

Pokles teploty spojený s mnohonásobným otvorením dvierok býva hlavnou príčinou spľasnutia piškóty.

Keď je hotová, ešte sa jej nedotýkajte.

Nechajte piškótu trochu vychladnúť.

 

 

Potom ju vyberte z formy (asi po 15 minútach).

Na mriežke ju teraz nechajte úplne vychladnúť.

Krájajte ju až vtedy, keď je studená!

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes