Čínska kapusta je charakteristická najmä tým, že jej listy sú jemnejšie a šťavnatejšie, ako listy klasickej hlávkovej kapusty. Máme pre vás až šesť šalátových receptov s čínskou kapustou, z ktorých si určite vyberie každý z vás. A neváhajte k nim vyskúšajte aj výbornú domácu majonézu bez oleja.
Chutné a jednoduché šaláty z čínskej kapusty
Caesar šalát s čínskou kapustou
Potrebujeme:
- 200 g kuracieho mäsa uvareného, alebo grilovaného
- 300 g čínskej kapusty
- 100 g tvrdého syra
- 80 g domácich krutónov (chlieb nakrájaný na kocky, opečený na suchej panvici)
- 2 polievkové lyžice domáca majonéza
- 1 strúčik cesnaku
- °1/2 zväzku zenej cibuľky
- Citrónovú šťavu
Postup:
- Mäso ochuťte a nechajte vychladnúť. Potom nakrájame na dlhšie kúsky.
- Jemne nakrájajte kapustu. Paradajky nakrájajte na plátky a jemne nakrájajte syr.
- Primiešajte pretlačený cesnak, majonézu, citrónovú šťavu a nakrájanú zeleninu.
- Zmiešajte všetky pripravené prísady s krutónmi, majonézou a podávame s čínskou kapustou.
S kapustou a uhorkou
Potrebujeme:
- 300 g čínskej kapusty
- 2 uhorky
- 1 cibuľa
- 200 g údeného mäsa, alebo salámy
- 3 polievkové lyžice domáca majonéza
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zeleninu nakrájame na rezance, alebo kocky.
- Mäso nakrájame na pásy alebo kocky, ako sa vám páči.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polkruhy.
- Zmiešajte všetky prísady v hlbokej miske. Ochutíme soľou, korením a domácou majonézou.
S čínskou kapustou a kuracím mäsom
Potrebujeme:
- 300 g čínskej kapusty
- 300 g kuracieho mäsa uvareného, alebo varenej šunky
- 1 uhorka
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 1 zväzok zelená cibuľa
- 3 polievkové lyžice domáca majonéza
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Uvarené mäso nakrájajte na kúsky.
- Nakrájajte kapustu, cibuľu a aj uhorku na prúžky.
- Vajcia taktiež nakrájajte na kúsky.
- Zmiešajte všetky ingrediencie, zmiešajte so soľou, korením a domácou majonézou.
S čínskou kapustou a vajíčkami
Postup:
- 300 g čínskej kapusty
- 100 g údenej šunky
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 100 g konzervovanej kukurice
- Trochu kôpru
- 3 polievkové lyžice domáca majonéza
- 80 g bieleho pečiva (chlieb, alebo bageta – nakrájame na kocky a opražíme na sucho na panvici)
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Kapustu nakrájajte a zmiešajte so scedenou kukuricou – ochutíme soľou.
- Primiešajte vajcia a nakrájanú šunku.
- Pridajte aj krutóny z bieleho pečiva.
- Nakoniec všetko premiešajte s majonézou.
S čínskou kapustou a paprikou
Potrebujeme:
- 300 g čínskej kapusty
- 2 vajcia
- 150 g tvrdého syra
- 2 papriky
- 1 paradajka
- 40 g bieleho chleba
- 200 g kuracieho mäsa, alebo aj varenej šunky
- 1 zväzok kôpru alebo iných zelených byliniek
- 3 polievkové lyžice domácej majonézy
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Nakrájajte uvarené mäso aj vajíčka na kocky.
- Chlieb nakrájame a usušíme v rúre alebo opečieme na suchej panvici.
- Syr, paprika a paradajka sa nakrájajú na kocky. Primiešajte nakrájanú kapustu rukami. Všetko dobre premiešajte a pridajte podľa chuti soľou, korenie a majonézou.
S čínskou kapustou s krevetami
Potrebujeme:
- 500 g činksej kapusty
- 300 g koktailových kreviet
- 12 krabích tyčieniek
- 400 g konzervovaných ananásov
- 1 granátové jablko
- 3 polievkové lyžice domácej majonézy
- soľ podľa chuti
Postup:
- Najskôr si nakrájajte zeleninu. Jemne nakrájajte aj konzervovaný ananás a krabie tyčinky.
- Ošúpte granátové jablko. Zmiešajte jadierka z jablka s už pripravenými prísadami a krevetami.
- Ochutte soľou a domácou majonézou.