Pripravte si doma počas horúcich letných dní vynikajúce domáce zmrzliny, ktoré nikto neodmietne.
Recepty sú neskutočne jednoduché a výsledok neodolateľný.
Jednoduché recepty z portálu kiloretete na fantastické domáce zmrzliny.
Oreo zmrzlina
Potrebujeme:
18 Oreo sušienok
400 g kondenzovaného mlieka
480 ml smotany na šľahanie
Postup:
14 sušienok Oreo vložíme do potravinárskeho vrecka.
Pomocou valčeka ich rozdrvíme.
V miske mixérom rozšľaháme smotanu na krém.
Pri nízkej rýchlosti šľahania postupne pridávame kondenzované mlieko.
Na konci pridáme rozdrvené sušienky a vareškou premiešame.
Zmes vložíme do formy, ozdobíme zvyšnými sušienkami.
Vložíme aspoň na 6 hodín do mrazničky.
Čokoládová zmrzlina
Potrebujeme:
400 g kondenzovaného mlieka
480 ml šľahačkovej smotany
60 g kakaa v prášku
Postup:
V miske vyšľaháme smotanu.
Potom pridáme kakao a kondenzované mlieko a pri nízkej rýchlosti vymiešame.
Krém preložíme do formy, prekryjeme a vložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín.
Mangová zmrzlina
Potrebujeme:
400 g kondenzovaného mlieka
480 ml šľahačkovej smotany
2 mangá
Postup:
Mango nakrájame na kúsky a rozmixujeme na pyré.
Smotanu vyšľaháme do tuha na krém.
Pridáme kondenzované mlieko, mangové pyré a vymiešame pri nízkej rýchlosti.
Zmes preložíme do formy, prekryjeme a vložíme minimálne na 6 hodín do mrazničky.
Jahodová zmrzlina
Potrebujeme:
480 ml šľahačkovej smotany
400 g kondenzovaného mlieka
340 g jahôd
1 ČL ružového potravinárskeho farbiva (voliteľné)
4-5 jahôd (voliteľné)
Postup:
Jahody pridáme do mixéra a šľaháme, kým nevznikne pyré.
V miske poriadne vyšľaháme smotanu.
Potom pridáme kondenzované mlieko, jahodové pyré, farbivo a miešame pri nízkej rýchlosti.
Môžeme zakomponovať aj nakrájané jahody.
Krém preložíme do misy, prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.
Zmrzlina s arašidovým maslom
Potrebujeme:
400 g kondenzovaného mlieka
480 ml šľahačkovej smotany
250 g arašidového masla
70 g pražených arašidov
Postup:
Smotanu vyšľaháme, pridáme kondenzované mlieko, arašidové maslo a miešame pri nízkej rýchlosti.
Zmes preložíme do formy a na vrch pridáme na hrubo nasekané arašidy.
Formu prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.
Višňová zmrzlina
Potrebujeme:
480 ml smotany na šľahanie
400 g kondenzovaného mlieka
340 g višní (bez jadierok)
Postup:
Višne vyšľaháme mixérom, kým nevznikne pyré.
Smotanu vyšľaháme na krém.
Potom pridáme kondenzované mlieko višňové pyré a šľaháme pri nízkej rýchlosti.
Zmes preložíme do formy, prekryjeme a vložíme na 6 hodín do mrazničky.
Dobrú chuť!