Ak ste už prejedení klasických rezňov, skúste toto: 6 najlepších receptov na plnené rezne, ktoré si zamilujete!

Perfektné tipy na rezne trochu inak. Vyskúšajte ich plnené na 6 rôznych spôsobov. Tieto recepty si určite odložte. 

Perfektné tipy na rezne trochu inak. Vyskúšajte ich plnené na 6 rôznych spôsobov. Tieto recepty si určite odložte.

Kurací rezeň plnený syrom a slaninkou

Potrebujeme:

Pažítku

4 ks kuracích pŕs

8 trojuholníčkov taveného syra

100 g slaninky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu nakrájaných sušených rajčín

1 zelenú papriku nakrájanú androbno

Soľ, čierne korenie

Na trojobal:

300 g strúhanky

200 g hladkej múky

3 vajcia

Postup:

Nadrobno nakrájané paradajky, pažítku, papriku aj slaninu zmiešame s taveným syrom. Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne a pod fóliou ich naklepeme na čo najväčšiu plochu. Osolíme a okoreníme.

Na jednu polovicu mäsa navrstvíme náplň a zavinieme tak, aby náplň bola uprostred. Potom obalíme ako klasicky v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Vyprážame ako klasické rezne.

Morčací rezeň plnený pikantnou klobáskou

Potrebujeme:

Plát mäsa z morčacích pŕs (mäso si narežeme na čo najväčšiu plochu)

2 kusy pikantnej klobásky

Soľ, korenie

2 lyžice bravčovej maste

100 ml vody

Postup:

Mäso, ktoré sme si narezali na čo najväčšiu plochu môžeme ešte podľa potreby naklepať pod fóliou. Osolíme a okoreníme.

Na jeden okraj mäsa uložíme klobásu tak, aby bola po celej dĺžke mäska (1-2 kusy podľa dĺžky klobás). Zavinieme, ako pri príprave klasickej rolády.

Roládu potrieme zvrchu masťou a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme 100 ml vody a dáme piecť (roládu môžeme ešte zvrchu posypať korením). Pečieme pri teplote 200 studňou prikryté alobalom. Pečieme asi 60-70 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15 minút.

Podávame s ľubovoľnou prílohou.

Rezne plnené syrom v nachrumkavejšom trojobale

Potrebujeme:

6 kusov 1-2 cm hrubých plátkov kuracích pŕs

6 plátkov syra

Soľ a čierne mleté korenie

Strúhanka:

200 g kukuričnej múky

100 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

4 vajciach

1 lyžicu kr. cukru

1 lyžičku soli

1 lyžičku mletého korenia

200 ml mlieka

Postup:

Plátky mäska narežeme, ale neprerežeme ich celkom. Osolíme, okoreníme a dáme na pár minút odležať do chladničky. V miske zmiešame prášok do pečiva, múku, vajcia, soľ, cukor a korenie.

Do narezaných otvorov v kuracích prsiach dáme syr a potom obalíme najskôr v cestíčku a potom v kukuričnej múke (môžeme aj 2x).

Vyprážame v oleji ako klasické rezne.

Rezeň plnený hubami

Potrebujeme:

4 ks. Kuracích pŕs

Soľ

Čierne mleté korenie

Grilovacie korenie

Náplň:

1 cibuľku

350 g húb

Soľ

Čierne korenie

Postup:

Mäsko si naklepeme pod fóliou a ochutíme soľou a korením. Cibuľku nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, petržlenku a všetko spolu orestujeme. Hubovú plnku navrstvíme na mäsko, zrolujeme a uložíme do vymasteneje misy otvorenými stranami nadol tak, aby náplň nevypadla. Pečieme pri teplote 190 stupňov pod alobalom asi 35-40 minút. Krátko pred koncom pečenia alobal zložíme a necháme zapiecť.

Kyjevské rezne

Úžasne lahodné kyjevské rezne, pečené na plechu!

Potrebujeme:

200 g masla

Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno

4 strúčiky cesnaku

Citrónová šťava

Soľ, korenie

4-5 plátkov slaniny

4-5 ks kuracích pŕs

Strúhanka, múka a vajcia na obaľovanie

Olej

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, nakrájanou slaninou, soľou a korením. Pokvapkáme citrónovu šťavou. Náplň zabalíme do fólie – do tvaru rolky a vložíme do chladničky – náplň musí byť dobre vychladená (ja vkladám na 15 min. do mrzáka, aby náplň poriadne stuhla).

Mäso umyjeme, očistíme, vysušíme a ochutíme soľou a korením. Nakrájame na menšie kúsky.

V každom kúsku mäsa spravíme otvor na plnenie. Do týchto otvorov vložíme náplň nakrájanú na kúsky. Aby náplň nevytiekla, zavrieme otvory pomocou špáradiel.

Teraz plnené mäso klasicky obalíme v trojobale.

Rezne zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji tak, aby strúhanka získala zlatistý nádych. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Kardinálske plnené rezne v rúre

Potrebujeme:

Kuracie prsia, alebo stehná vykostené (môžete použiť aj dolné stenienka)

Syrokrém alebo iný rozotierateľný syr

1 ks zelenej papriky

Trochu petržlenovej vňate

Asi 150 – 200 g slaninky nakrájanej na drobno

Na obaľovanie:

Hladká múka

Vajcia

Strúhanka

Slané arašidy pomleté

Postup:

Kuracie mäso očistíme, osolíme, okoreníme, nakrojíme a naplníme plnkou – plnku môžeme použiť aj do stehienok.

Potom každý kúsok obalíme najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach so štipkou soli a nakoniec v strúhanke do ktorej sme si pridali aj namleté arašidy.

Uložíme na vymastený plech a každý kus pokvapkáme lyžicou oleja. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút. Potom obrátime a pečieme ešte asi 20 minút – podľa toho, aké je mäsko hrubé (možno bude stačiť aj menej času). Indíciou je, že mäsko je krásne upečené.

Rezne môžete aj vyprážať, ale originál je pečený, odporúčam. Najlepšia príloha sú pečené zemiačky.