Na klasiku v trojobale si ani nespomeniete: 6 TOP minútových receptov z kuracích rezňov – skúste už dnes na obed!

Máte chuť na niečo dobré z kuracích rezňov? Nemusíte ich len obaľovať, máme pre vás 5 vynikajúcich receptov, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutia naozaj výborne!

Závitky na horčici, plnené syrom!

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs

Horčicu celú (korenie)

Olivový olej

Citrónovú šťavu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sójovú omáčku

Horčicu plnotučnú

Tvrdý syr nakrájaný na plátky

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.

Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Minútkové kuracie rezančeky

Potrebujeme:

Kuracie prsia

Soľ, čierne mleté korenie

Solamyl

1/2 lyžičky kurkumy

1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru

1 stredne veľký pór

1 lyžičku sójovej omáčky

1 lyžičku worchesterskej omáčky

2 lyžice oleja

Trochu oleja na panvicu

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.

V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.

Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou. Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.

V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť vodu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo. Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska. Podľa chuti môžeme dosoliť. Premiešame a zložíme z panvice.

Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.

Vláčne kuracie lievance

Vláčne kuracie lievacie

Zabudnite na vysušené kuracie rezne. Stačí menšia úprava a kuracie mäsko si zachová úžasnú šťavnatosť a skvelú chuť. Vyskúšajte tieto lahodné kuracie lievance a uvidíte, že už viac nebudete chcieť iné!

Potrebujeme:

2 ks kuracích rezňov

2 menšie cibule

Soľ a korenie podľa chuti

1-2 lyžice majonézy (príp. kyslej smotany)

1 lyžicu hladkej múky

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame nadrobno. Cibuľu zmiešame s kúskami kuracieho mäsa, pridáme rozšľahané vajíčko, múku a majonézu. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.

Zmes dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s rastlinným olejom a vyprážame jednotlivé lievance z oboch strán dozlatista. Z hotových lievancou odstránime servítkou rpebytočný olej.

Podávame s prílohou podľa chuti – vynikajúco sa k lievancom hodí napríklad zemiaková kaša.

Kuracie prsia pečené v korenistej kruste

Potrebujeme:

600g kuracích pŕs

120g hrubej múky

100g parmezánu

3 vajcia

šťava z polovice citróna

strúhanka

1 PL cesnakového prášku

1 PL citrónovej kôry

1 ČL čierneho korenia

soľ podľa chuti

Postup:

Ako pripraviť kuracie prsia v kruste si pozrite v kratučkom videu krok za krokom.

Kurací šalát s ananásom

Potrebujeme:

1 kus kuracích pŕs

300g šampiňónov

300g konzervovanej kukurice

200g tvrdého syra

300g ananásu z konzervy

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

majonéza podľa chuti

soľ a korenie

Postup:

Na horúcej panvici si osmažte šampiňóny nakrájané na kocky s cibuľou nakrájanou na drobno. Pridajte soľ. Kuracie prsia si nakrájajte na kocky, zmiešajte ich s konzervou kukurice a pridajte k šampiňónom a cibuli. Osoľte a okoreňte. Poduste asi 10 minút a potom odstavte.

Medzitým si tvrdý syr narežte na kocky, zmiešajte s ananásom nakrájaným na kocky a pretlačte cesnak. Keď mäso vychladne, všetko spolu zmiešajte a pridajte majonézu.

Kuracie rezne z 3 prísad – žiadne kalórie

Potrebujeme:

  • 4 kuracie rezne
  • 1 mozzarella nakrájanú na plátky
  • Paradajka nakrájanú na plátky
  • Niekoľko listov bazalky

Ďalej:

  • korenie na kurča
  • 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja

Postup:

Rúru zapneme na 190 stupňov. Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme  (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba). Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky. Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane. Podávame s obľúbenými prílohami – zemiaky, zemiaková kaša, šalát.