6-minútový koláč s čokoládovou polevou: Blesková príprava bez námahy a koláčik sa úplne rozplýva na jazyku!

1210

Ak chcete pripraviť lahodný dezert rýchlo a bez veľkého úsilia, vyskúšajte túto bleskovku z youtube.

Potrebujeme:

220 g hladkej múky

30 g kakaa

10 g prášku do pečiva

130 g kryštálového cukru

100 ml oleja

300 ml teplej vody

Na polevu

150 g čokolády

3 – 4 PL oleja

nasekané arašidy na posypanie

Postup:

1. Preosejte si múku s kakaom a práškom do pečiva, pridajte cukor a dobre premiešajte.

2. Prilejte olej a horúcu vodu. Vymiešajte homogénne cesto.

3. Formu s rozmerom 16 x 26 cm pokryte papierom na pečenie, nalejte cesto a vložte do mikrovlnnej rúry na 3 minúty. Skontrolujte a potom nastavte ešte na 3 minúty.

Vyskúšajte špáradlom, či je cesto hotové. Ak vám nevyhovuje príprava v mikrovlnnej rúre, upečte koláč v klasickej rúre. Teplota pečenia by mala byť 180 °C a čas pečenia 35 – 40 minút.

4. Hotový koláč vyklopte z formy a dajte dolu papier na pečenie. Nechajte vychladnúť.

5. Vo vodnom kúpeli si pripravte čokoládovú polevu. Nechajte rozpustiť čokoládu, pridajte olej a miešajte, kým nie je poleva lesklá a kompaktná.

6. Posypte nasekaným arašidmi.

7. Nechajte stuhnúť a môžete podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár