Tento recept poznám pod týmto názvom už dlhé roky – ide skutočne o skvelý recept na chrumkavé kuriatko s bohatou oblohou. Naši chlapi nikdy nevydržia, kým naložím na tanier. Len čo sa dopečie, hneď sú v kuchyni a vyjedajú priamo z plechu! :-)
Potrebujeme:
1 kurča (alebo len stehienka, podľa toho, čo máte doma)
50 ml oleja
1 veľkú cibuľu
soľ, korenie, sladká aj pálivá paprika
200 g zemiakov nakrájaných na kolieska
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g húb (nakrájaných na plátky)
2 ks papriky nakrájanej (ja som použila červenú papriku)
100 g slaniny
1 klobása
Slepačí vývar na podliatie
Na ozdobu petržlenovú vňať
Postup:
Kurča naporcujeme. Na panvici si speníme 1/2 cibuľky a opečeieme na nej krátko kúsky kuriatka. Vyberieme, osolíme a okoreníme – čierne korenie a paprika.
Do pekáča nasypeme druhú polovicu pokrájanej cibule,zemiaky, huby, papriky a anglickú slaninu. Osolíme a ochutíme petržlenovou vňaťou a bazalkou.
Podlejeme vývarom a pečieme v rúre domäkka.
Kuriatko chutí výborne a u nás sa dokonca vyjedá priamo z pekáča!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)