Top 9 krémov bez varenia, ktoré sú výborné do zákuskov, tort či studených pohárov. Hotové sú v momente!
Kávový mascarpone krém
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
80 g práškového cukru
2 lyžice instantnej kávy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice vody
Postup:
V miske zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a instantnú kávu, ktorú sme si rozpustili v 2 lyžiciach horúcej vody. Pridáme aj práškový cukor a šľaháme, kým vám nevznikne hladký krém. Pred deti môžete namiesto kávy použiť granko alebo cappuccino.
To je všetko, perfektný krém je hotový skutočne v momente. A chutí božsky! :-)
Hrk-hrk krém bez miešania
Potrebujeme:
1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)
2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)
2 pudingy bez varenia Créme Olé
Postup:
Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy. Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.
Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu). Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.
Jemný ovocný krém
Potrebujeme:
250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)
300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)
1 lyžicu citrónovej šťavy
Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)
250 ml smotany na šľahanie 33%
300 ml ovocnej šťavy
1 lyžicu želatíny v prášku
Postup:
Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.
Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.
5 minútový Salko krém
Potrebujeme:
350 g jemného tvarohu
175 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
65 g Salka
1 lyžičku vanilkovej arómy
Obľúbený likér, koňak alebo rum
Postup:
Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.
Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.
Tvarohový krém
Potrebujeme:
200 g plnotučného tvarohu
2 lyžice medu
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžičku vanilkovej arómy
Postup:
Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s medom a vanilkou. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohovej hmoty.
Vanilkový pudingový krém
Potrebujeme:
3 balenia pudingového prášku bez varenia (Creme Olé)
900 ml mlieka
250 g masla
50 g práškového cukru (prípadne podľa chuti)
Postup:
Zo studeného mlieka a pudingových práškov ušľaháme puding. Potom pridáme maslo, ktoré sme si našľahali s cukrom – vymiešame jednotný krém. Môžeme použiť hneď!
Jahodový krém, ktorý môžete zamraziť a máte zmrzlinu!
Potrebujeme:
1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka
2 tégliky kyslej smtoany
200 g bieleho jogurtu
1 bal. jahodovej šumienky Tang – alebo inú príchuť
Postup:
Do mixéra dáme kondenzované mlieko, smotanu a šumienku – všetko rozmixujeme do jednotnej hmoty. Potom pridáme jogurt a opäť všetko spolu rozmixujeme. Navrstvíme do nádoby, alebo téglikov od jogurtu a dáme zmraziť, alebo vychladiť. Podávame s čerstvými jahodami.
Bleskový zdravý krém pre deti
Potrebujeme:
250 g jemného tvarohu
1 banán
Trochu horkej čokolády – postrúhať na vrch
Postup:
Tvaroh rozmixujeme s polovicou banánu a medom. Druhú polovicu banánu nakrájame do misiek. Zalejeme tvarohom a nastrúhame troška horkej čokolády. To je všetko! :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)