Chcete vyskúšať kuracie stehienka trochu inak? Čo by ste povedali na lahodnú marinádu zo smotany a byliniek? Ak ho vyskúšate raz, už ich nikdy nebudete chcieť pripravovať inak.
Potrebujeme:
1300 g kuracích stehien dolných
1 šálku kyslej smotany
1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
1 -2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry
4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 lyžice petržlenu nakrájaného nadrobno
½ lyžičky sušeného oregana
2 lyžice rastlinného oleja
Čierne mleté korenie
½ lyžičky soli
Postup:
Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme utierkou. V miske zmiešame kyslú smotanu, oregano, citrónovú šťavu, kôru, pretlačený cesnak, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
Pridáme petržlen a opäť premiešame. Naša marináda je pripravená.
Kuracie stehienka vložíme do čistého uzatvárateľného plastového vrecka. Do vnútra vrecka lyžicou navrstvíme aj marinádu, vrecko uzavrieme a pretrepeme, aby sa marináda rovnomerne dostala na povrch stehienok.
Vrecko potom vložíme do chladničky odležať po dobu 30 minút.
Rúru nastavíme na 180 stupňov a pripravíme si formu. Do formy rozložíme marinované kuracie stehienka.
Pečieme približne 50-60 minút. Po uplynutí tejto doby by mali byť kuracie stehienka na povrchu krásne zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk