Výborné zapečené rezne, jemne pikantné a skutočne jednoducho pripravené. Mäsko netreba vôbec soliť, omáčka ho skvele ochutí!
Potrebujeme:
500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso)
4 vajcia
Strúhanku
Na omáčku:
3 dcl vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice pálivého kečupu
Štipku červenej papriky (môžeme aj pálivú)
1/2 lyžice vegety
Majoránka, prípadne ďalšie koreniny podľa chuti
Postup:
Rezne si vyklepeme – nesolíme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach a prudko vysmažíme z oboch strán.
Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.
V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice kečupu a 1 lyžicu vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Posypeme bylinkami podľa chuti.
Dáme zapiecť na 200C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.