Toto je naozaj vynikajúci recept – úplne najlepšie kuracie stehienka, aké poznám – chrumkavé a pritom bez vyprážania, pečené v rúre a pripravené skutočne rýchlo. Ak máte radi nové recepty, skúste, určite budete spokojní.
Potrebujeme:
6 kuracích stehienok dolných
3 stredne veľké zemiaky
4 lyžice oleja (olivový,repkový)
9 lyžíc najemno nastrúhaného syra
6 lyžíc strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladkú múku
1 vajce
1 lyžičku horčice
1 strúčik cesnaku
Sušenú šalviu, rozmarín
Postup:
Pekáč si vymastíme tromi lyžicami oleja. Kuracie stehienka osolíme, okoreníme, obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku zmiešanom s pretlačným cesnakom a horčicou, nakoniec obalíme v sypkej strúhankovo-syrovej zmesi so sušenými bylinkami.
Zemiaky nakrájame na kolieska, zľahka osolíme a okoreníme a len v strúhankovo syrovej zmesi.
Na plech uložíme zemiaky – ja som dala skôr po okrajoch a do stredu stehienka. Ešte všetko pokvapkáme zvyšným olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 35-40 minút – posledných 5 minút pečenia som zapla funkciu ventilátor.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)