Koláčik je na prípravu úplne jednoduchý a pritom chutí a vyzerá výborne. Prikladáme aj video návod, na ktorom uvidíte, ako postupovať krok po kroku.
Potrebujeme (na plech s rozmermi 20×25 cm)
600 g hl. múky
5 vajec
250 g masla
350 g cukru krupica
100 g mascarpone
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml smotany na šľahanie (prípadne môže byť aj mlieko)
5 lyžíc kakaa
6 lyžičiek prášku do pečiva
300 g čokolády (100 g do cesta, zvyšok na polevu)
Postup:
Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielka ušľaháme so 4 lyžicami vody na tuhý sneh. Múku so žĺtkami, mascarpone a roztopeným maslom dáme do misky. Pridáme aj kakao, prášok do pečiva a všetko premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh a 100 g nesekanej čokolády. Všetko spolu prešľaháme.
Takto pripravené cesto navrstvíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút. Zvyšnú čokoládu rozpustíme a nalejme na upečené cesto. Potom na čokoládu nalejme bielu glazúru – môže ísť napríklad o smotanu či biely jogurt – pomocou vidličky urobíme vzor – viď video.