Vynikajúca chuťovka, alebo skvelá alternatíva k slanému domácemu pečivu tentokrát s lahodnou syrovou náplňou. Vyskúšajte aj vy skvelé domáce tyčinky z vláčneho cesta.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
1 lyžičku sušeného droždia
200 ml vlažného mlieka
1 lyžicu cukru
1 lyžičku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
Toastový plátkový syr
Na potretie:
1 vajce
Trochu mlieka
Postup:
Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások. V samostatnej miske zmiešame múku so soľou, pridáme olej, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 60 minút.
Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, ktorú sme si potreli trochou oleja. Cesto premiesime rukami a rozdelíme na menšie časti, z ktorých budeme vytvárať tyčinky (malo by nám vyjsť približne 10-12 kusov).
Jednotlivé kúsky rozvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Na jednej polovici každého kúsku spravíme 5 zárezov a na druhú polovicu uložíme toastový syr. Potom cesto zľahka ale pevne zrolujeme.
Jednotlivé rolky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15-20 minút podkysnúť. Potom povrch tyčiniek potrieme rozšľahaným žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 20 minút, alebo kým povrch tyčiniek nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet