Tieto halušky som prvýkrát vyskúšala asi pred rokom a odvtedy som ich už robila mnohokrát. Dokonca, už ani klasické halušky zo zemiakov nerobíme. Tieto halušky sú veľmi chutné, jemné a lahodné. Nám chutia ešte viac, ako klasické halušky zo zemiakov.
Potrebujeme (pre 6 ľudí):
2 ks cukety (spolu vážia asi 1,3 kg)
200 g hrubej múky
500 g polohrubej múky
3 celé vajíčka
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Cuketu ošúpeme a vnútro vyberieme. Ošúpeme zemiaky a oboje nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajcia, múku (radšej po častiach), osolíme podľa chuti a rukou dôkladne premiešame. Cesto by malo byť tak akurát – ani nie riedke, ani nie tuhé -ako klasické cesto na halušky.
Do hrnca dáme variť vodu a osolíme ju. Do viacej vody hádzeme halušky – buď ručne alebo pomocou haluškovača. Halušky sa varia len chvíľu, keď vyplávajú na povrch necháme ešte pár minútiek prevariť a vypínam. Scedíme, môžeme prepláchnuť studenou vodou a podávame. Moji drobci ich milujú len so špenátom a syrom, môžete robiť aj klasické bryndzáky, alebo s kapustou a slaninkou (strapačky). Halušky sú výborné aj ako príloha!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)