Výborný domáci syr namiesto predražených výrobkov z obchodu.
Potrebujeme:
1l mlieka
1 lyžičku soli
200 – 300 g kyslej smotany
3 vajcia – ideálne domáce
bylinky podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mlieko prelejeme do hrnca, pridáme soľ a dáme zahrievať na mierny plameň.
Zvlášť si zmiešame smotanu s vajíčkami – obe musia mať izbovú teplotu. Keď mlieko zovrie, pomaly doň vmiešame smotanovo-vaječnú zmes a za stáleho miešania varíme 5 minút.
Srvátka sa postupne začne oddeľovať, to je ten správny čas na to, by sme zmes scedili cez gázu. necháme odkvapkať napríklad zavesené na kuchynskej batérii. Po niekoľkých hodinách bude syr hotový a pripravený na konzumáciu. Do syru môžete pridať zmes byliniek alebo korenín podľa vašej chuti a vytvoriť tak viacero chutí vášho zdravého domáceho syra.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: bidista