Skvelý dezert plný čokolády a smotanového krému. Navyše s jednoduchou prípravou, ktorú zvládnete jedna radosť. :-)
Potrebujeme:
Korpus:
250 g rozdrvených čokoládových sušienok
150 g roztopeného masla
Krém:
300 ml smotany na šľahanie 33%
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g mascarpone alebo smotanového syra
125 g kokosového jogurtu
100 g práškového cukru
8 plátkov želatíny
2 lyžice mlieka
Vrchná vrstva:
Nutella
Strúhaný kokos
Postup:
Sušienkovú drť zmiešame s maslom. Cesto, ktoré nám takto vznikne vtlačíme na dno pripravenej tortovej formy (priemer 22 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky.
Plátky želatíny namočíme do mlieka a necháme napučať. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a kokosovým jogurtom. Keď želatína napučí, preložíme ju na plameň a zahrievaním rozpustíme. Rozpustenú želatínu potom vmiešame do jogurtového krému.
Do jogurtového krému nakoniec opatrne vmiešame šľahačku tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu krému. Podľa chuti môžeme do krému pridať aj 1-2 lyžice strúhaného kokosu. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienkový korpus a uhladíme. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
Keď je torta vychladená, rozpustíme v hrnci Nutellu a natrieme ju na vrch torty. Necháme stuhnúť a môžeme servírovať. Pred podávaním posypeme povrch torty strúhaným kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.giallozafferano