Výborné halušky, ktoré robím už roky a to na všetky možné spôsoby – slané s bryndzou, alebo kapustou, na sladko s makom a lekvárom, alebo tvarohové. Vždy robím podľa tohoto receptu, možno ho poznáte aj vy, možno nie, každopádne ho sem pridávam. Musím ešte povedať, že hoci je cesto také jednoduché cesto, zakaždým sa vydarí!
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
1 vajce
Soľ
470 – 500 ml vody
Môžeme podávať napríklad s:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kyslou kapustou
Slaninkou + bravčové masť na osmaženie
Postup:
Do múky pridáme vajce, soľ a necelého pol litra vlažnej vody, aby vzniklo polotuhé – ťahacie cesto. Zavaríme cez formu na halušky v osolenej vode (vodu osolíme o niečo viac, ako na zemiaky). Ako vyplávajú, hneď vyťahujeme. Dáme na ne kúsok masti, aby sa nezlepili. Potom si osmažíme slaninu alebo slaninu (alebo oboje) a pridáme na halušky. Kto chce s kapustou, tak kyslú kapustu len podusíme vo vriacej vode asi 10 min a zmiešame s haluškami a slaninkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Kvetka L.