Veľmi chutné jedlo, ktoré pripravím pre svoju rodinu vždy, keď mám aspoň trochu voľného času. Chuť je vďaka netradičnému spojeniu smotany a celozrnnej horčice skutočne vynikajúca. Vyskúšajte toto chutné jedlo s nádychom exotiky aj vy!
Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
1 cibuľu
½ mrkvy
3 lyžice kyslej smotany
2 lyžičky celozrnnej horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 lyžičky obyčajnej horčice
2 lyžičky múky
Soľ – podľa chuti
1 šálku vriacej vody
Rastlinný olej
Na marinádu:
½ lyžičky karí korenia
¼ lyžičky zázvorového prášku
½ lyžičky soli
Čierne mleté korenie
2 lyžičky sójovej omáčky
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na menšie prúžky, preložíme do misky a zmiešame so všetkým ingredienciami na marinádu. Mäso v marináde vložíme do chladničky a necháme odležať minimálne 1-2 hodiny.
Po uplynutí tejto doby nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji dozlatista.
Potom k cibuli pridáme strúhanú mrkvu a za stáleho miešania necháme variť cca 2-3 minúty.
Následne pridáme marinované kuracie kúsky, lyžičku múky a dôkladne premiešame.
Všetko spolu varíme na panvici cca 3 minúty za občasného miešania. Po uplynutí tohto času vlejeme do panvice vriacu vodu, osolíme a necháme takto variť ďalšie 3 minúty.
Kyslú smotanu zmiešame so zvyšnou múkou a pridáme k mäsu. Nakoniec pridáme aj oba druhy horčice a všetko spolu ešte chvíľku povaríme.
Podávame s ryžou alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk