Pri príprave praženice sa môžu stať dve nepríjemné veci – buď vajcia nie sú dostatočne prepečené, alebo je naopak výsledok príliš suchý. Prezradíme vám trik, ktorý vo svojich reštauráciách používajú špičkoví šéfkuchári, ako napríklad svetoznámy G. Ramsay. Praženica bude krásne jemná, krémová a vajcia pritom budú perfektne prepečené!
Potrebujeme:
Vajcia
Soľ, korenie
Maslo
Smotanu na šľahanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Pripravíme si panvicu a dáme na ňu rozpustiť asi 1 – 2 lyžičky masla. Vajcia si rozmiešame samostatne v miske a pridáme aj soľ a korenie. Plameň stiahneme na minimum a na panvicu nalejeme vaječnú hmotu. Miešame, vďaka čomu vznikne kašovitá hmota – vtedy plameň vypneme a do praženice vmiešame 1 lyžicu smotany na šľahanie. Vďaka tomu ostane praženica krásne krémová a fantasticky chutná.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)