Fantastická chrumkavá príloha alebo pokojne aj hlavné jedlo so šálkou čerstvého mlieka. Jednoducho skvelý a rýchly pokrm zo zemiakov, s vôňou masla a rozmarínu.
Potrebujeme:
1 kg menších nových zemiakov
Vývar alebo vodu
1 vetvičku rozmarínu
40-50 g čerstvého masla
Postup:
Pripravíme si hlbšiu teflónovú panvicu s pokrievkou. Zemiaky dôkladne umyjeme, preložíme na panvicu a približne do ¾ zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme maslo a čerstvý rozmarín. Dochutíme soľou a korením.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Panvicu prikryjeme a varíme domäkka – že je ten správny čas, spoznáme podľa toho, že šupka zemiakov praskne.
Potom zložíme kryt a necháme na plameni, kým sa tekutina odparí. Zemiačky premiešame aby sa získali chrumkavú šupku zo všetkých strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk