Vláčne cesto na domácu štrúdľu, ktoré by ste si mali rozhodne zapísať. Je skutočne vynikajúce a zvládne ho pripraviť každý.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
150 g bieleho jogurtu
¾ bal. masla (ako alternatívu môžete použiť Heru)
1 žĺtok
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Múku zmiešame s jogurtom, zmäknutou Herou, soľou a žĺtkom. Vypracujeme jednotné hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na chvíľu vychladiť do chladničky. Kým sa cesto chladí, pripravíme si prílohu – tvaroh s hrozienkami, strúhané jablká, orechy…
Vychladené cesto rozvaľkáme, pridáme náplň, zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Je dobré do rúry vložiť spolu so štrúdľou aj kastrólik s vodou, aby sa cesto nevysušilo.
Prajeme vám dobrú chuť! :)