500 g mletého mäsa a 3 surové zemiaky a kúsok syra: Lenivé obložené fašírky – už viem, čo uvarím na najbližšiu večeru!

Perfektná večera alebo rýchly obed. lenivé obložené fašírky máte pripravené za chvíľku – a je to komplet jedlo, ku ktorému už netreba ani prílohu.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (môžete použiť aj hydinové, ale potom nezabudnite, že sa pečie kratšie)

3  zemiaky (cca 300 g)

2 cibule

3 vajcia uvarené natvrdo

150 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1-2 lyžice majonézy, 1 lyžicu horčice

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najemno nakrájané cibule osmažíme na oleji dozlatista. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme soľou a korením.

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame nadrobno. K vajciam pridáme majonézu, horčicu a celú zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.

Z ochuteného mletého mäsa tvarujeme menšie „fašírky“   ktoré postupne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na mäso najskôr navrstvíme osmaženú cibuľu, potom vaječno – majonézovú zmes, zemiaky a nakoniec syr.

Ak máme nové zemiaky dávam ich surové, ak máte staršie zemiaky, ktoré potrebujú dlhší čas prípravy, na 5 minút ich povarím a až potom nastrúham,

Plech s takto pripravenými fašírkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár